Nora Smolsky

Hei olen Nora ja Espoon Tallilla opetan yhteistyössä muiden opejen kanssa tuuraustehtävissä.

Olen espoolainen, 1980 syntynyt, yrittäjänä toimiva ratsastuksenopettaja. Koulutusta hevosalalla minulla on ammattitutkinnon lisäksi SRL:n valmentaja II- tasolla (koulu, este, kenttä) sekä tuomaroinnista koulu- ja taitoesteratsastuksessa. Vuodesta 1999 olen lähes tauotta opiskellut tai työskennellyt hevosalalla erilaisissa työtehtävissä Suomessa ja Ruotsissa, oppien vuosien varrella lisää joko minua taitavammilta huippuammattilaisilta tai opinnoissani. Lisätietoja toiminnastani voi lukea nettisivuiltani www.norasmolsky.fi.

Minulla on lapsesta asti jatkunut vahva ratsastuskoulutausta. Olen itse saanut olla opetushevosen hoitaja ja ratsastuskoulun valmennusryhmäläinen. Liikunnallisuus ja keskittyminen yhteistyöhön ratsun kanssa on hyvä pyrkimys jo ratsastuskoulussa harrastavalle. Toimiva talliyhteisö on minulle ammattilaistasollakin tärkeä asia.

Opetan mielelläni kaikenikäisiä ja tasoisia, tarvittaessa myös ruotsiksi ja englanniksi. Hevosmiestaito ja hevosen kohtelu maastakäsin taitavasti kulkee mielestäni vahvasti ratsastustaidon kanssa käsi kädessä. Halu toimia ja elehtiä johdonmukaisesti vie pitkälle toimiessa eläimen kanssa.

Meidän lajimme yhteinen ylpeys on hyvinvoiva hevonen. Ratsastuksenopettaja on tärkeä, mutta hevonen on oppilaan tärkein opettaja!